Skip to main content

Pályázatok

Pályázati lehetőség vidéki kis-és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése érdekében!

  • Dátum:
    2024. május 29
  • Szerző:
    Skrován Éva
A vendéglátás a magyar nemzetgazdaság kiemelt ágazata, amely jelenleg is jelentős foglalkoztató. Indokolt a benne rejlő gazdasági, szolgáltatási és kultúraformálási potenciál további kiaknázása. Ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. közösen meghirdette a vidéki kis-és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése című pályázatot.

A pályázat keretösszege 13 milliárd Ft, amelyben több ütem megjelenése várható. Jelenleg az éttermek igényelhetnek támogatást, de hamarosan további pályázatok nyílnak, a konstrukció további ütemezése havonta, vendéglátó üzlettípusonként lesz elérhető a tervezett keret teljes kimerüléséig, az alábbiak szerint tervezetten:

1. Étterem: Beadható: 2024. május 27. TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás
2. Cukrászda: Beadható: 2024. június TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás
3. Zenés-táncos szórakozóhely: Beadható: 2024. július TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás
4. Alkalmi vendéglátóhely: Beadható: 2024. augusztus TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás
5. Kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely: Beadható: 2024. szeptember TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás
6. Büfé: Beadható: 2024. október TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás
7. Italüzlet, bár: Beadható:2024. november TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás

Az elnyerhető támogatás összege: 1 000 000 Ft üzletenként!

Olyan vidéki telephellyel rendelkező vendéglátó üzlet üzemeltető mikro-, kis- és középvállalkozás igényelhet támogatást, amely:
• magyar pénzintézetnél vezetett pénzforgalmi számlával rendelkezik;
• a pályázat benyújtásakor már regisztrált a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba
• NTAK adatszolgáltatási kötelezettség esetén a pályázat benyújtásának napját megelőző 20 napban napi zárást, és a nyitva tartott napokra forgalmi adatot küldött az NTAK-ba;
• jelen felhívás C fejezete alapján a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben meghatározott vendéglátó üzlet kategóriába tartozik és az erről szóló nyilvántartásba vételi dokumentummal rendelkezik;
• minimum 1 lezárt üzleti évvel rendelkezik a 2023. és/vagy a 2022. évet illetően, és az NTAK-ban is rögzítésre került;
• az általa üzemeltetett vendéglátó üzlet egész évben nyitva tart (NTAK-regisztráció szerint),
• gazdasági társaság, civil szervezet, egyházi jogi személy, egyéni cég, egyéni vállalkozó vagy adószámos magánszemély.

Kiemelt, hogy egy szolgáltató több vendéglátó üzletre is igényelhet különböző támogatást!

A Vidéki vendéglátóhelyek támogatása pályázat keretében energiahatékonysági és eszközbeszerzésre vonatkozó beruházások támogathatók.
• Energiahatékonyság
a gazdaságos üzemeltetést támogató eszközbeszerzés, led-es fényforrás, vízcsapokra perlátor,
nyílászárók hőszigetelő képességének javítása: tömítés csere, ablakfólia, egyéb korszerűsítési megoldások.

• Eszközbeszerzés
- hosszú távú költségcsökkentést és hatékony működést célzó beépített eszközök, berendezések, például konyhai eszközök és berendezések, legalább nettó 20 ezer Ft/db értékben, nagy konyhai bútor, sütő-főző berendezés, hűtőberendezés, fagyasztó, mosogató berendezés
- egyéb, működést szolgáló beszerzések, például bárgép, kávégép, snack készülék, chafingek, tálaló és szervízkocsi, főzőlap, gázzsámoly, borhűtő, hűtővitrin, bemutatóvitrin, borcsapoló, sörtorony és sörcsapoló tartozékok, mérlegek, konyhai előkészítő gépek: dagasztó, daráló, szeletelők, csomagoló, botmixer, turmixgép, egyéb gépek, higiéniai berendezések, kamera
- vendégélményt, komfortot fokozó eszközök vásárlása, például üzlettér bútorzat, világítás, árnyékolás, teraszfűtés – kültéri hősugárzó
munkavédelmi eszközök, védőfelszerelések, például kötény, kesztyű, hőszigetelt kesztyű, hajháló, sapka, munkaruha, egyenruha, védőruha, például szakács- és konyhai ruházat, felszolgáló munkaruha
- a vendéglátó üzlet üzemszerű működését közvetlenül szolgáló fogyóeszköz, például konyhai eszközök, edények, cukrász eszközök, kések és vágóeszközök, adagolók, vágólapok, tepsik, tálcák, tányérok, evőeszközök, poharak, egyéb konyhai és éttermi eszközök.

Skrován Éva

pályázatíró, projektmenedzser

+36 30 1516-045

Hétköznapokon 8-18 óra között

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Személyes találkozó előre egyeztetett időpontban és helyszínen